top of page

Kom tot rust in Drenthe

Omringd door prachtige natuurgebieden en bezienswaardigheden

Natuurgebieden

Minicamping het Hijkerveld is omringd met vele mooie natuurgebieden. De camping is gelegen aan de rand van natuurgebied het Hijkerveld. Dit natuurgebied is in beheer van het Drentse Landschap. Achter de camping ligt tevens de schaapskooi van het Hijkerveld, deze is vanaf de camping te zien. Ook nationaal park het Drents Friese Wold is binnen handbereik van de camping. Stap op de fiets en u bent binnen 20 minuten aan de grens van het park. Fietst u meer naar het zuiden dan bent u binnen een half uur bij nationaal park Dwingelderveld. Een uitgestrekt landschap met vele wandel- en fietsroutes.

Rondom de camping zijn veel wandel- en fietsroutes te vinden. Ook met de mountainbike kunt u veel kanten op in Drenthe. U kunt de verschillende wandel- fiets- en mountainbikeroutes aanvragen bij de camping. Ook zijn deze te vinden op de website van Drenthe.  In de natuurgebieden bevinden zich verschillende recreatieplassen. Vlakbij minicamping het Hijkerveld ligt het Hijkermeer en even verderop het prachtige blauwe meer. Richting Grolloo is de meer kindvriendelijke Ieberenplas te vinden.

De kaart

Bekijk de ligging van minicamping het Hijkerveld op de kaart hiernaast. Op de kaart zijn een aantal natuurgebieden en bezoekerscentra weergegeven die vanaf de camping makkelijk bereikbaar zijn.

Wilt u tips ontvangen of advies voor een leuk dagje uit? Dan kunt u ons natuurlijk altijd mailen of persoonlijk vragen, wij staan u graag te woord.

Voor meer tips of inspiratie kunt u ook kijken op: Beleef - Natuurlijk Noorden 

Portal voor de provincie Drenthe | Drenthe

Hier 

Op vakantie in Drenthe: 7 tips voor een dagje uit 

Hier krijgt u 7 tips  een leuk dagje uit in Drenthe. Verschillende mensen uit de omgeving delen hier hun favoriete dagje uit in Drenthe met u. Heeft u even geen inspiratie, of wilt u niet te lang zoeken naar wat u gaat doen? Vind hier uw dagje uit!

Tip 1  is gegeven door campingeigenaresse Hennie Doornbos. Een dag naar het prachtige Wildlands Adventure Zoo in Emmen kan volgens Hennie niet ontbreken op een vakantie in Drenthe. Dit dierenpark is opgedeeld in drie verschillende themagebieden. Op het 24 hectare grote dierenpark kun je je zeker wel een dag vermaken!

Tip 2 komt van campingeigenaar Harrie Doornbos. Het openluchtmuseum in Schoonoord genaamd 'Ellert en Brammert' vertelt het verhaal van vroeger. Hoe leefden mensen vroeger, wie zijn die twee reuzen en wat deden mensen in de tijd voor telefoons en internet? Ontdek meer tijdens een uitje naar het openluchtmuseum. 

Tip 3 komt van Henk uit Nieuwlande. In Nieuwlande boden tijdens de tweede wereldoorlog vele mensen een plek aan onderduikers. Tegenwoordig is één van die plekken, een onderduikershol, nog altijd te vinden in de natuur. Hoe dicht mensen op elkaar moesten leven in de tweede wereldoorlog kun je zien in het museum. Ook kamp Westerbork laat zien hoe vreselijk de oorlog is geweest. 

Tip 4 is gegeven door vaste bezoekers van de camping: Anneke en Mart Verschuren. Een wandeling maken op nationaal park Weerribben-Wieden past heel goed in hun vakantie naar Drenthe. Ook verschillende museums in de buurt bezoeken zoals het prachtige Drents Museum in Assen is een echte aanrader voor wie naar Drenthe komt.

Tip 5 komt van Familie van der Meer, vaste bezoekers van de camping. Een wandeling of fietstocht over het Hijkerveld kan zéker niet missen op een ontspannende vakantie in Drenthe. De schaapskooi en vogelkijkhut diependal zijn absoluut hoogtepunten van het Hijkerveld. Ook een ontspannen dagje vissen, dat kan aan het oranjekanaal tegenover de camping maar ook langs het prachtige Brunstingerplas is zeker een aanrader.

Tip 6 wordt gegeven door Harma Vredeveld-Doornbos. Buitencentrum het Drents-Friese wold is een ontzettend leuk dagje uit om met de kinderen naartoe te gaan. Heerlijk ontspannen in de prachtige natuur. Ook de verschillende mooie routes zijn leuk om te lopen, fietsen of paardrijden. Dit gebied is tevens een Natura2000 gebied, het hoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa.

Tip 7 is door Anita Doornbos gegeven. Een fietstocht over het Dwingelderveld kan zeker niet missen. Een aanrader: maak hier ook een wandeling op het plankenpad, een super mooi pad door de natuur over planken! Na de fietstocht lekker tot rust komen bij de Drentse Koe in Ruinerwold. Ook leuk voor kinderen! 

1.

" Op zoek naar de wilde dieren in Wildlands Adventure Zoo Emmen. Vooral de vlindertuin is prachtig! "

~Hennie Doornbos

2.

"Naar openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord. Plaggenhutten en nog veel meer van vroeger bekijken." 

~Harrie Doornbos

3.

" De Drentse geschiedenis ontdekken in onderduikersmuseum de Duikelaar in Nieuwlande of kamp Westerbork."

~Henk Kremer

4.

" 's morgens een wandeling maken in nationaal park Weerribben-Wieden. Daarna naar het Drents museum Assen." 

~Anneke en Mart Verschuren

5.

"Wandelen en fietsen over het Hijkerveld langs de schaapskooi, de vogelkijkhut of vissen bijvoorbeeld bij de Brunstinger plas tussen Beilen en Hijken." 

~Familie van der Meer

6.

"Met de kinderen naar buitencentrum het Drents-Friese wold. Heerlijk genieten van de buitenlucht en de vele wandelroutes." 

~Harma Vredeveld

7.

" Een dagje fietsen, via het Dwingelderveld naar de Drentse Koe in Ruinerwold om lekker tot rust te komen."

~Anita Doornbos

bottom of page