top of page

Over ons

Minicamping het Hijkerveld is de camping van Harrie en Hennie Doornbos. Harrie en Hennie runnen de camping met veel plezier. Op deze pagina leest u meer over de familie Doornbos en de camping. We verwelkomen u graag op onze camping!

Harrie en Hennie

Harrie is geboren in 1956 op de boerderij waar Harrie en Hennie nu samen wonen. Als jongste van 6 oudere broers en zussen groeide Harrie op. Harrie zijn ouders hadden toen koeien en varkens en de kinderen hielpen mee op de boerderij. Hedendaags is nog altijd een beetje te zien waar de koeien vroeger gestaan hebben door de voerkuilen voor de stallen.

 

Hennie Doornbos-Waninge is geboren in 1957 in de Noordoostpolder waarna haar ouders al snel terug verhuisden naar Dwingeloo. Hennie groeide op in een gezin als 4e van 7 kinderen waar hard werken de norm was en ook woonde Hennie van jongs af aan op een boerderij met veel dieren.

 

Hennie en Harrie leerden elkaar kennen toen ze 17 en 19 waren en trouwden een paar jaar later in 1978. Na een aantal jaren in Smilde en Hijken gewoond te hebben kwam de boerderij van Harrie zijn ouders vrij en zijn Harrie en Hennie met de 4 oudste kinderen naar de boerderij verhuist. Hier kwamen ook de twee jongste kinderen ter wereld en hedendaags wonen Harrie en Hennie nog altijd met veel plezier op de boerderij aan het Oranjekanaal in Hijken. 

De familie

Harrie en Hennie zijn trotse ouders van 6 kinderen en grootouders van 5 kleinkinderen. Alleen de jongste van het stel woont thuis en de andere 5 kinderen van Harrie en Hennie wonen op zichzelf of samen met hun partner. 

Jongste dochter Jolanda helpt Hennie en Harrie dan ook vaak mee op de camping en heeft het toezicht over de paarden samen met de één na jongste dochter Anita die aan dezelfde straat woont. Ook Harma zult u regelmatig zien op de camping om te helpen met klussen of met de kleinkinderen bij de paarden te helpen. 

Harma en Anita ondersteunen Harrie en Hennie door zorg te dragen voor sociale media en de website. Familie Doornbos is een hechte familie en Harrie en Hennie hebben de deur altijd open staan, het zal dan ook regelmatig voorkomen dat u kinderen, kleinkinderen, broers, zussen etc. voorbij ziet komen. 

Minicamping het Hijkerveld wordt gerund door de Familie Doornbos. Een grote familie waar gezelligheid voorop staat.

De camping 

Minicamping het Hijkerveld heeft ruimte voor 15 plaatsen. Reserveer uw plaats voor komend seizoen temidden van de Drentse natuur.

Na een proefjaar in 2000 begonnen Harrie en Hennie in 2001 met minicamping het Hijkerveld. Na een aantal succesvolle jaren is de familie in 2014 weer gestopt met de camping. De reden hiervoor was het succes van het klussenbedrijf van Harrie. Daarnaast is bij Hennie in die tijd reuma geconstateerd waardoor Hennie niet kon doen wat ze altijd kon. 

Hoewel in al die jaren de gezelligheid van een camping voor de familie een gemis was kwam voor Harrie in Hennie in 2021 de herstart van de camping. Harrie is in 2021 65 jaar geworden en met het oog op zijn pensioen wil Harrie graag iets meer tijd nemen voor zichzelf en de camping. Hennie heeft al een lange tijd haar reuma goed onder controle en kan inmiddels veel taken weer naar tevredenheid doen. 

Met de terugkomst van Jolanda en het enthousiasme van de kinderen zijn Harrie en Hennie dan ook weer begonnen met de camping. Het doel van de camping is mensen een leuke vakantie te bieden waar men echt tot rust kan komen. De uitgestrekte natuur rond de camping en de prachtige sterrenhemel bieden alle rust waarmee men na een drukke tijd weer heerlijk tot rust kan komen. Kom genieten van de Drentse natuur en de rust en de ruimte! 

De dieren op de boerderij

Op de camping zijn paarden, kippen en een hond te vinden. Er wonen momenteel drie paarden op de boerderij van minicamping het Hijkerveld. Het bruinbonte paard, op de bovenste foto hiernaast te zien, is Haily. Haily is een rustig paard en als ze bij het draad komt staan mag u haar voorzichtig aaien. Het zwarte paard met de witte 'bliksemschicht' op zijn hoofd is Ivanho. Ivanho is een heel gevoelig paard en houdt er niet van om geaaid te worden. Het bruine paard heet Nikita, Nikita loopt voor de wagen en als het mooi weer is kunnen er ritjes worden georganiseerd. Nikita zal niet snel aan het draad komen staan. Als u of uw kinderen de paarden willen aaien spreek dan Jolanda of Anita aan. Zij kunnen een paard naar het hek halen om geaaid of geborsteld te worden. 

Harrie en Hennie hebben daarnaast ook nog een paar kipjes lopen over het erf. Het zwarte kipje is erg lief en mag, als ze wil komen, geaaid worden. Jaag de kipjes niet op, hier worden ze gestrest van. Willen de kinderen een kipje aaien kunt u altijd iemand van ons vragen. Soms zijn er kuikentjes, als deze oud genoeg zijn komen ze naar buiten. 

De waakhond van de camping is Stitch. Stitch is erg gesteld op zijn territorium en blaft als hij mensen voor de ramen ziet staan. Stitch is erg lief en als hij wordt uitgelaten zal hij ook op de camping gedag komen zeggen. Hij is erg enthousiast en vindt spelen vaak wel leuk, vooral met een tak of een bal. Als u niet van honden houdt of hier angst voor heeft horen wij het graag, dan houden wij hier extra rekening mee door Stitch zoveel mogelijk aangelijnd te houden.

Op minicamping het Hijkerveld zijn een aantal vaste bewoners. Er staan drie paarden op de camping.
De paarden op minicamping het Hijkerveld mogen onder begeleiding geaaid of geborsteld worden.
Wilt u de paarden aaien of borstelen spreek dan iemand aan. Minicamping het Hijkerveld heeft daarnaast ook nog een aantal kleine dieren lopen op de camping. Zo ook een aantal kippen, deze kunt u ook aaien.
Honden zijn toegestaan op minicamping het Hijkerveld. Stitche is de waakhond van de camping, een vrolijke lieve hond die u zeker eens kunt tegenkomen op de camping.
Eigenaar van de camping, Harrie Doornbos, runt naast de camping ook nog een eigen klussenbedrijf. Dat is klussenbedrijf Doornbos. Minicamping het Hijkerveld is door Harrie grotendeels zelf gebouwd en verbouwd.

Het klussenbedrijf

Naast de camping heeft Harrie zijn eigen klussenbedrijf. Harrie is eigen ondernemer en heeft het druk met stukadoren, vloeren, plafonds aanleggen en klussen. Met zijn eigen klus bus is Harrie bijna dagelijks op pad door Nederland voor zijn werk. Ook voor stukwerk of een andere klus bij het (ver)bouwen van uw huis kunt u bij Harrie terecht. 

Door Harrie zijn brede ervaring in de bouw is de kantine, het toiletgebouw en de accommodatie door Harrie zelf aangelegd. 

bottom of page